Back to All Events

Wine Journey #6: Degustare M1.Crama Atelier

WineJourneyM1Atelier.jpg

În mijlocul verii, Wine Journey ajunge într-una din cele mai reprezentative zone viticole ale României: Murfatlar. Iar tradiția, potențialul și vinurile zonei vor fi prezentate pe scena Pub-ului de către M1.Crama Atelier, un producător care se dedică în totalitate creării unor vinuri cât mai apropiate de perfecțiune.

La început vom vorbi despre zona Murfatlar, iar apoi vom trece la întrebarea serii: „Care este rolul enologului într-o cramă?” Vinul, ca produs, depinde de meșteșugul oamenilor care îl crează. Cum valorifică terroirul? Când se culeg strugurii? Un anume soi se vinifică singur sau se cupajează? Și, dacă da, cu ce alt soi va face pereche? Merită baricat vinul înainte de îmbuteliere? Toate acestea sunt aspecte care înfluențează vinul pe care în bem, de aceea, în această seară Wine Journey vom vedea cum intervine enologul în drumul vinului din vie în pahar.

În partea de degustare vom încerca 3 vinuri albe, potrivite pentru vară, dar complet diferite: cupajul de Sauvignon Blanc, Chardonnay și Pinot Gris intitulat Sable Noble, Chardonnay-ul Leat 6500 The Origin - unul din cele mai bune Chardonnay-uri ale României și un Muscat Ottonel vinificat în dulce, Amprenta. 

Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate.
Rezervările se fac telefonic la numărul 0752 285 286. 
Vă așteptăm!

Later Event: August 3
Wine Journey #7: Degustare Liliac